tisdag 19 juni 2012

Fynd!

Ser man på, jag hade närapå glömt bort att dom här små rackarna låg och gonade sig i oljebadet. Nu är det slut med det, och deras nytorkade kroppar visas nu upp för allmänt beskådande.

söndag 17 juni 2012

Rykande åtgång

Som jag skrev i förra blogposten så såldes alla mina knappar igår. Jag borde dock ha smäll på fingrarna eftersom jag inte lade upp en enda bild eller nåt från WWKIPD Kyrkås där det hela ägde rum. Lyckligtvis har min slöjdhallick, korrespondent och fotograf Visalisa nu fixat det åt mig. Enjoy!

Här kan man se lite av Visalisas mönster och annat, och upplagt för försäljning är mina virknålar och knap...oh wait, knapparna hade visst redan sålts av till nya lyckliga ägare. 

Ah-ha! Här lyckades Visalisa hitta och ninjafota några av de snabbsålda alstren innan de packades ner och försvann ut i världen. Visst ser dom glada ut? Speciellt den översta då.


Button up!

Första omgången sålde ju slut innan någon hann säga "hoppsan!", så det var bara till försöka få till några fler innan jobbet.
Här ligger dom nu och skvalpar i sin oljiga nyföddhet!

fredag 15 juni 2012

This is where the magic happens

Jo minsann, det här alltså min lilla snickarbod. Det är här jag snidar och slipar i min ensamhet för att skapa alla mina alster. Just nu händer det dock inte så mycket där inne då även jag måste jobba på riktigt också. Alltså lägger sig trädammet till ro medan jag , likt en svensk Texas Ranger, kryssar runt och håller ordning på väl valda delar av norra Halland (Halland Ranger då kanske?). Men på måndag, då sätter jag igång och är kreativ igen!

Men så här ser det ut iaf. Den vansinnigt fina skylten (som starkt tilltalar hillbilly-genen i mig) fick jag av fästmön som trots vilda protester ändå börjar förstå sig på det Tobbelobbiska sinnelaget och hur man gör mig glad som en 4-åring på julafton ;)
Själva verkstan byggde jag för nåt år sedan i mitt anletes svett - det blev mycket av den varan. Men resultatet blidde gôrabra, som man säger på ren rikstobbiska. Där kan jag sitta och växla personlighet från en täljande Emil i Lönneberga, till en militant torptomte som laddar ammunition för höstens jakt.

Ta förresten gärna en titt på turnéschemat som ligger ute till höger. Där kan ni se när och var mina kreationer kommer visas upp för allmänt beskådande och just du kan få köpa resultatet av mina timmar i verkstan. Det är Visalisa som fixat listan (vem annars?) och det är även hon som kommer ha grejerna med sig. Likt allt knark så behöver även virknålar och knappar ha en bra distributionskedja :)

tisdag 12 juni 2012

Nålar på stan



Idag var de färdiga virknålarna ute och tog en repa på stan tillsammans med Visalisa som dagen till ära fick agera hemslöjdshallick. Två av virknålarna adopterades, och kommer att hamna i ett nytt hem hos någon som tycker om dem. Visst blir man lite varm inombords? :)

Knappar in the making

Här kommer det att bli träknappar. Det blir lite olika storlekar och material - äpple, björk, ek och lite annat jag har liggandes i gömmorna.

Smakprov

Jo minsann, sånt här sitter jag och krafsar ihop på ledig tid. En del av de här alstren har fått ett nytt hem redan, efter att dom var med till Rättvik för att träffa hugade spekulanter (Ja, hemska tanke. Det är en GAMMAL bild, och den är dessutom norpad från Visalisas bildspel från Rättvik. Jag ska dock försöka släpa med mig ifånen ut i verkstan och ta nån bild på min stökigt kaotiska lilla kreativa del av torpet).

måndag 11 juni 2012

Välkommen till den Tobbelobbiska slöjdverkstan. Efter ett evigt tjatande av världens bästa Visalisa så drar jag igång bloggen. Här kommer jag medelst diverse små foton begå presentation av mina nuvarande slöjdprojekt - allt från virknålar och knappar till....tja, vem vet? Det kommer iaf bli trä format av mina små klåfingriga, knivbeväpnade tassar. Håll till godo!